Ciorba de varza murata-de post

de nadea68 in Mancaruri de post, 10 Apr 2014 | 14200 vizualizari

 

Azi v-am adus o ciorbita tare gustoasa,o gatea bunica,o gateste mama si o gatesc si eu cu drag...

 

INGREDIENTE

  • 1/2 varza murata
  • 2-3 morcovi
  • o bucata telina radacina (100 g)
  • 1 ceapa
  • 3-4 cartofi medii
  • 400 g rosii in bulion sau suc de rosii
  • sare
  • ulei
  • piper
  • patrunjel
  • 3 l apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza murata-de post:

Curatam morcovul si telina, taiem marunt.Cartofii ii curatam si-i lasam intregi.

Punem o oala cu apa pe foc si adaugam legumele.

Lasam pe foc cam 30 minute.

Intr-o tigaie punem ulei si ceapa,la calit.

Varza murata se taie cat mai marunt.

Cand ceapa e calita adugam rosii in bulion.Mai lasam 2-3 minute pe foc.

Dupa 2-3 minute adaugam si varza.Amestecam si lasa pe foc cateva minute,dupa care adaugam varza la legumele in oala.

Scoatem cartofii cand sunt fierti intr-un bol ,ii maruntim cu furculita si-i punem din nou la ciorba.

Adaugam la ciorba sare daca e nevoie,depinde de cat e sarata varza.

Sa lasa pe foc 10-15 minute.

Cand e gata se stinge focul si se adauga piper si verdeata.

Pofta buna! :)

 

 

 

TIPS-URI

1

se poate folosi si varza proaspata,se acreste cu bors sau sare de lamaie

2

daca nu e post se poate adauga carne de pui,porc sau vita

3

se serveste cu smantana sau ardei iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza murata-de post" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza dulce, reteta de post